Comunism=Liberalism=Banditism. Doua feţe ale uneia şi aceleiaşi monede << Ion Tcaci

Ion Tcaci > iontcaci.wordpress.com/2011/02/03/comunismliberalismbanditism/

În timpul sovietic comuniştii aveau pentru toţi cei care făceau un pas în afara sistemului eticheta de “Враг Народа” – adică duşman al poporului. Nu conta că nu aveai tu nimic cu nimeni, mai ales cu poporul din care vrei nu vrei făceai parte.

Acu, dacă încerci să exprimi o părere antioccidentală, nu eşti de acord cu investiţiile străine comunismliberalismbanditismsau te uiţi rău la cei care-şi zic liberali, dar în esenţă nu sunt decât tâlhari, îndată eşti etichetat “COMUNIST”. Poţi să încerci să lămureşti că scuipi pe comunism la fel cum scuipi şi pe liberalism, nu are importanţă, nu eşti liberal înseamnă ca eşti COMUNIST – VRAG NARODA.

Diferenţa între fostul regim şi actualul este doar în mijloacele prin care se menţine, cel sovietic prin brutalitate-omor, lagăre de concentrare şi puşcării, iar acesta liberal prin minciună-manipulare, corupere, şantaj, creşteri sau căderi în ierarhia socială…

Societatea de acum este la fel ca cea de atunci şi la fel ca întotdeauna; marea majoritate este sub influenţa efectului de turmă, pune unul mâna pe piatră – pun toţi, strigă unul hai la vot – strigă toţi că trebuie de votat, ajunge unul să câştige nu ştiu prin ce mijloace un milion – toţi cu aceasta-şi bat capul chiar dacă niciodată nu vor avea mai mult de o mie de lei în buzunar.

Liderii maselor, elita politică şi în genere elita este reprezentată de nişte râsuri, nişte degradaţi moral care sunt capabili să facă miliarde de compromisuri pe săptămână numai să-şi menţină poziţiile (fundul în fotoliu). La fel cum fosta elită sovietică era gata să masacreze milioane pentru a se menţine, la fel şi actualii, doar că ei îşi omoară lent supuşii. Zilnic elita noastră din orice domeniu adoptă mii de hotărâri care sunt menite să menţină lucrurile în actualul făgaş, adică să îi menţină pe ei în capul mesei, promovări în funcţii şi destituiri, proiecte falimentare pentru instituţiile pe care le reprezintă doar să fie mine de aur pentru bugetul personal.

Zilnic societatea este impusă să creadă că dacă nu eşti curvă – nu supravieţuieşti! Şi societatea însuşeşte bine această lecţie greşită.

Dacă încerci să zici un cuvânt împotriva acestui sistem putred până în măduva oaselor – îndată sar toţi în capul tău cu strigătul COMUNISTULE!!! Cu toate că nimeni din cei care strigă nu a citit nici o lucrare fundamentală ce stă la baza comunismului sau liberalismului pentru a fi în stare să înţeleagă în esenţă aceste sisteme.

Încă o asemănare între liberalism şi comunism este că fiecare educă şi creează un tip de om: omul sistemului, modele care nu se deosebesc mult unul de altul. Omul educat în comunism, ziua strica bisericile şi ţinea discursuri înflăcărate ateiste la adunările de partid, iar seara pe ascuns î-şi boteza copiii – “pentru orice eventualitate”… Omul educat în liberalism, cu dreapta-şi face cruce iar cu stânga arată cu degetul la preoţii “habotnici” care militează împotriva sodomiei, prozelitismului sectar, ecumenismului…

Aceste două sisteme tâlhăreşti sunt doar doua feţe ale uneia şi aceleiaşi monede.

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în A Treia Cale / Forta și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Comunism=Liberalism=Banditism. Doua feţe ale uneia şi aceleiaşi monede << Ion Tcaci

 1. Vintilescu Mircea zice:

  Cred că dintr-un spirit de revoltă internă se fac confuzii între sistemele politice de conducere şi doctrinele politice ale celor două curente: comunism şi liberalism, sau mai bine-zis între ieri şi azi.
  Imaginaţi-vă următorul exemplu: Am o sticlă de ţuică în cămară căreia i-am pus o etichetă privitor la ce conţine şi anul producţiei. După multe zile, eticheta, singură se deslipeşte, cade şi nu mai ştiu ce conţine sticla „poate ţuică, poate apă distilită, poate insecticid etc.” Fără să verific bine conţinutul sticlei, îi aplic o nouă etichetă de „insectcid”. În realitate conţinutul lichidului din sticlă a rămas acelaşi „ţuică”.
  Vedeţi, noi suntem conţinutul, nu o anume etichetă ne spune ce suntem. Eu nu mă situez nici în tabăra anticomuniştilor şi nici a antiliberalilor. Constat însă că drepturile câştigate cu mult sânge la Revoluţia din 1989 nu le înţelegem, respectiv de a ne solidariza, de a ne spune liber punctul de vedere, de a lua atitudine, de a manifesta şi de a acţiona.
  Acuzăm doctrine, sisteme, formaţiuni politice şi guvernamentale cu mare ardoare, unii cu vorbe mai temperate, alţii cu multă vehemenţă. Nu am auzit pe nimeni să acuze faptul că nu ştim să ne solidarizăm, că nu participăm la formularea şi luarea deciziilor care ne privesc viaţa noastră, că suntem lipsiţi total de reacţie când cineva din greşeală, din răutate sau din prostie ia o decizie care ne afectează dreptul la sănătate, la viaţă la educaţie, la belşug etc. Criticăm doar pe alţii, criticăm istoria şi criticăm viitorul. Nu facem nimic ca să ieşim din această stare de imbecilitate care reprezintă ciuma cetăţenului român.
  Dacă am fi o societate civilă consistentă, responsabilă şi educată vă asigur că toţi cei criticaţi de Dumneavoastră, indiferent în numele cărei doctrine sau sistem politic ar acţiona, nu ar putea rezista dacă nu vor face ceea ce se cuvine.
  SOCIETATEA CIVILĂ ROMÂNEASCĂ nu ş-a adus nici un aport începând din anul 1990 şi până astăzi la educarea clasei politice, nu a cerut sancţionarea aşa cum se cuvine pentru faptele de corupţie a nici unui politician, nu a impus să se ceară scuze poporului pentru actele defectoase de guvernare, nu a …, deci nu a făcut nimic. Ne solidarizăm chiar cu toţi pungaşii care vin prin sate şi dau câte o găleată sau şoşoni pentru noroi ştiind că aceste daruri ne vor costa sănătatea, libertate şi chiar demnitatea umană şi tot noi îi votăm.
  NOI alegem prostia, hoţia, corupţia şi incompetenţa. Regret că vă întreb: dar celelalte „sisteme” care s-au succedat între comunism şi liberalism au făcut mai bine cetăţeanului român şi României? Vă înşelaţi.
  Este remarcabil totuşi că evidenţiaţi atitudini neconforme care se produc în societate noastră de către unii măscărici care se autointitulează a fi de o anumită factură politică. Pun rămăşag pe ce vreţi Dumneavoastră că peste 95% din totalul politicieninilor sau al membrilor de partide, cu rang mai mare sau mai mic, nu cunosc definiţia actului de a face politică, dar ei spun că fac politică sau ceva apropiat de aşa ceva. Nu poţi să fi medic cardiolog dacă toată educaţia ta de o viaţă se ruzumă la a face potcoave.
  Revin la problema esenţială, conţinutul stclei, adică NOI nu trebuie să spunem că ne schimbăm după etichetele pe care unii sau alţii ni le pun. Adaptarea la noile condiţii înseamnă a ne schimba în primul rând pe noi, pentru că numai aşa SOCIETATEA CIVILĂ CA PRIMĂ PUTERE ÎN STAT poate educa politicul, dar mai mult, poate face ca lucrurile cu liberali, comunişti, democraţi, creştini, ecologişti etc. să meargă mai bine, în folosul comunităţii, al nostru şi mai ales al copiilor noştrii şi a genereţiilor viitoare.
  Pentru ca să se întâmple acest lucru trebuie să ne educăm, să dezvoltăm spiritul de comunicare, să ne solidarizăm şi să ne implicăm responsabil. Cred că a venit momentul ca în numele nostru şi pentru noi să facem aşa ceva.

 2. Alex Imreh zice:

  Adevarat exista destule confuzii si in privinta asta, exista chiar confuzii dirijate de rusi de exemplu, care ar vrea sa tina estul Europei intr-o zona tampon, in afara influentei vestului. Dar ar fi probleme de fond care nu tin de subiectivisme. Statele totalitare au aparut ca urmare a progresului tehnologic, prin concentrarea puterii economice, prin cresterea puterii mass media si a controlului auspra mass media, prin cresterea monstruoasa a statului. Oricine are putere va abuza de putere, stalinismul si hitlerismul au fost doar doua fatete ale aceleiasi tendinte si aceasta tendinta se reia acum sub o alta forma, mult mai perfida si mai eficienta.
  Noi acuzam globalismul de tendinte totalitare, de razboaie cu interes economic sub mascarada unor amenintari fantoma, acuzam neo-liberalismul de strivirea economiei de piata, acuzam marile monopoluri de atac la proprietatea privata de productie pina la desfiintarea acestei proprietati natural distribuite. Big business a ajuns atit de puternic incit controleaza marile monede, marile guverne din vest, toate finantele si cind cineva are o asemenea putere fara nici un control poate face orice din punct de vedere politic si va face doar pt ca poate, doar pt ca puterea absoluta corupe in mod absolut.
  Faptul ca marea masa este bolnava de pasivism si neincredere in sine, se datoreaza si faptului ca marile manipulari se fac sistematic atit de usor pe glob, peste tot in lume democratia nu este reala in masura in care parerile individuale si ale maselor sint controlate prin mass media, in masura in care guvernele nu sint transparente, pot spune orice si in realitate fac altceva.
  Boala aceasta cronica a maselor poate este si coordonata prin intoxicare cu violenta, droguri, sex, prin abrutizare sistematica, prin desfiintarea valorilor morale, prin desfiintarea familiei, a comunitatilor. Incepind de la desene animate pline de violenta pina la intoxicare masive cu chimicale si pina la genocid prin vaccinari de exemplu, (vezi problema autismului) populatiile sint tot mai abrutizate pt a fi tot mai exploatate intr-o Sclavie Moderna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s