Informatii practice pentru depunerea plangerilor la Parchetul Militar

Redactat de un grup de juristi implicati in campania Salvati Rosia Montana:

1. Plangerea se inregistreaza fie direct la registratura Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, fie se trimite prin posta (neaparat cu confirmare de primire). Adresa este Str.George Georgescu nr.3, sector 4 Bucureşti. Daca o inregistrati personal, e bine sa aveti la voi inca un exemplar al plangerii, pe care sa solicitati numar de inregistrare. Daca ati trimis prin posta, sunati dupa cateva zile si cereti sa vi se comunice numarul de dosar sub care s-a inregistrat plangerea.

2. La finalul plangerii mentionati cel putin 2 martori despre care stiti ca au asistat la eveniment si care sunt dispusi sad ea declaratii despre cele intamplate. Mentionati numarul lor de telefon, caci asta usureaza convocarea lor la Parchet.

3. Descarcati de pe youtube filmele care suprind interventia Jandarmeriei, inscriptionati-le pe un DVD si anexati DVD-ul plangerii. Cele mai relevante asemenea filme se gasesc la urmatoarele linkuri:

http://www.youtube.com/watch?v=WPsboqt-4wc

http://www.youtube.com/watch?v=pboI4GsY8YA

http://www.youtube.com/watch?v=v02AoFsmjhU

Le puteti descarca folosind aplicatia: http://www.catchvideo.net/#

4. Dupa ce depuneti plangerea, va puteti astepta sa fiti chemati la Parchet sa dati o declaratie scrisa privind faptele sesizate in urmatoarele 2-3 saptamani. Fiti foarte concisi in cele declarate si nu va abateti de la ceea ce cunoasteti despre eveniment si vreti sa declarati. Procurorul va incerca permanent sa va “sugereze” diverse afirmatii, declaratii si sustineri “mai potrivite” rezultatului anchetei.

5. Martorii pe care ii indicati vor fi de asemenea chemati sa dea declaratii, intr-un interval de timp similar.

6. Procurorul are de asemenea obligatia de a audia toate persoanele impotriva carora a fost indreptata plangerea, de a solicita inscrisuri, inregistrari audio si video de la organizatorul meciului, dar si inscrisurile de la Institutia Prefectului la care se face referire in plangere. Aceasta s-ar putea sa prelungeasca durata anchetei, care in mod normal nu ar trebui sa depaseasca 3 luni.

7. La finalul anchetei veti primi la domiciliul indicat rezolutia Parchetului privind rezultatul anchetei. Trebuie acordata mare atentie datei de comunicare (stampila postei) a rezolutiei, pentru ca de atunci curge termenul de contestare a ei la Prim-procuror.

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în ADN.Jus. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s