Orlando Balaș – Acesta este statul român, un stat în care doar ucigașii, mafioții și bandiții sunt respectați

Vă rog să dați mai departe acest apel: dacă se găsesc alexandru-visinescuoameni / bărbați în București, cînd îl vedeți pe acest criminal, ALEXANDRU VIȘINESCU, care a ucis oameni nevinovați cînd era comandant al penitenciarului de la Rîmnicu Sărat, care la Revoluția din 1989 a urcat pe bloc și a tras în revoluționari, care se bucură de o pensie uriașă, VĂ ROG SĂ FACEȚI UN GEST BĂRBĂTESC și să îl aruncați într-un tomberon. Nu îi linșați, nu vă spurcați cu sîngele lui, doar aruncați-l într-un tomberon sau într-o hazna, măcar simbolic să primească „respectul” care îl merită.

Ultima pensie pe care a primit-o în 2006 tatăl meu, fost învățător și apoi profesor, cu o vechime de 45 de ani de muncă la catedră, timp în care a sădit lumină în sufletele a mii de elevi cărora le-a predat limba și literatura română, a fost de 200 de lei. Individul despre care e vorba în articol primește pensie militară, de mii și mii de lei, pentru că a ucis în închisori elita României interbelice. Acesta este statul român, un stat în care doar ucigașii, mafioții și bandiții sunt respectați.


Mălin BotO rușine națională: criminalii în serie care sfidează România România, o țară cu salariul minim pe economie de 800 de lei și pensia medie aflată cam tot în această zonă, plătește pensii de 6.000 de lei unor criminali în serie și cozi de topor ale regimului comunist. Psihopați responsabili de sute de morți în lagărele și închisorile comuniste își savurează liniștiți pensiile babane. Pentru ei comunismul nu a căzut niciodată.
 
La 88 de ani, torționarul Alexandru Vișinescu are suficientă energie pentru a înjura și încerca să lovească jurnaliștii care au venit să-i consemneze punctul de vedere, după ce a fost oficial acuzat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Vișinescu este responsabil de crimele oribile comise în penitenciarul de la Râmnicu Sărat. Acesta a fost comandant al penitenciarului în perioada 1956 și 1963 și e vinovat direct pentru totrura în urma căreia a murit liderul țărănist Ion Mihalache, ministru în mai multe guverne în perioada 1919 – 1933.
 
Ion Mihalache a avut un sfârșit extrem de violent, la fel ca mulți alți români care formau elita țării, în penitenciarul condus de Alexandru Vișinescu. Conform cercetătorilor care au investigat activitatea lui Vișinescu, acesta a înfipt personal un cuțit în inima lui Ion Mihalache, pentru a se asigura că este mort. Aceleași surse indică faptul că în pușcăria condusă de Vișinescu murea un deținut la două zile.
Pur și simplu vorbim de un criminal în serie care, conform datelor din arhivă, ajunsese să fie reclamat chiar din interiorul sistemului, existând rapoarte ce expuneau clar vinovăția lui pentru unele morți violente.  Vișinescu s-a pensionat în anii `80 și nimic nu s-a schimbat în viața lui liniștită de pensionar, chiar dacă a căzut comunismul în 1989 și a fost condamnat oficial ca regim criminal. Nici măcar nu resimte criza care afectează milioane de români, pentru că statul îl răsplătește cu o pensie de uriașă pe aproximativ 6.000 de lei. Căutat de jurnaliști, după ce a fost oficial acuzat pentru crimele comise, Vișinescu nu a ezitat să-și expună iar latura violentă și agresivă. La 88 de ani a înjurat ca la ușa cortului și a încercat să lovească reporterii.
Alt criminal în serie al regimului comunist, altă pensie uriașă: 5.100 de lei. Fostul comandant al Coloniei de Muncă de la Periprava, Ion Ficioru, considerat unul dintre cei mai duri ofiţeri de penitenciare din perioada regimului comunist, a declarat cu nonșalanță pentru România Liberă că nu regretă nimic din ceea ce a făcut ca slujitor zelos al dictaturii. Atrocitățile comise de acesta sunt descrise astfel în literatura de specialitate: „În calitatea sa de comandant al formaţiunii 0830 Periprava, Ficioru a impus în rândul deţinuţilor un regim sever de detenţie: deţinuţii care încălcau interdicţiile fixate de comandant, mâncând de pe câmp porumbul crud, erau  pedepsiţi de un  tribunal, în cadrul unui spectacol în toate detaliile şi urmat de bătaie. Obişnuia să sară cu  calul peste trupurile deţinuţilor”.
 
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a instrumentat dovezi pentru 35 de astfel de criminali în serie, care își trăiesc foarte liniștiți bătrânețele, cu pensii de nababi. Pe lângă ei sunt mii de foști milițieni, securiști, gărzi de penitenciare și activiști de partid care au distrus pur și simplu tot ce era mai bn în România pentru a instala și consolida regimul comunist criminal. Toți trăiesc foarte linștiți, cu pensii babane sau funcții importante în stat, departe de grijile românilor obișnuiți. Viața lor nu s-a schimbat cu nimic după căderea comunismului, ba chiar o duc mai bine.  Situația este sfidătoare la adresa fiecărui român onest care plătește taxe și impozite statului și indirect achită pensiile uriașe ale unor criminali în serie.
Mărturiile victimelor torționarilor comuniști descriu un comportament care nu diferă cu nimic de cel al crminalilor în serie naziști din lagărele de exterminare ale Holocaustului. Imediat după înfrângerea Germaniei Naziste, responsabilii pentru Holocaust au fost judecați, vânați sistematic și cu perseverență și au primit pedepsele meritate. Victimele lor, reprezentate de statul Israel, au știut să-i caute și în gaură de șarpe pentru a-i trage la răspundere, pe cei care scăpaseră inițial, și nu au renunțat niciodată la înfăptuirea dreptății pentru genocidul comis împotriva poporului evreu. Statul român i-a răsplătit pe ciminali și nu dă doi bani pe crimele comise de acești torționari împotriva poporului nostru. În România, după căderea comunismului și condamnarea acestui regim, în Parlamentul României, ca fiind criminal, torționarii și-au continuat nestingheriți viața și sunt răsplătiți boierește de statul român.
 

Noi, românii, recompensăm practic, lunar, pe cei care au decimat elita României și au contribuit violent la distrugerea viitorului țării noastre pentru zeci de ani și nu e vorba numai de cei 35 de torționari. Asigurăm bătrânețe liniștite și îmbelșugate celor care au contribuit sângeros la răul care ne afectează și acum în moduri nebnuite. Imaginați-vă că rudele victimelor Holocaustului, aflate la limita subzistenței, ar ajunge să plătească pensii comandanților de la Auschwitz, Dachau sau Treblinka, generalilor armatei lui Hitler, foștilor ofițeri SS. De aceste proporții este situația actuală pentru români.

Starea jenantă în care ne aflăm și care ar putea părea paradoxală pentru unii, este foarte ușor explicabilă. Cheia înțelegerii ei este în prima declarație publică a lui Ion Iliescu. În 1989, la TVR, Iliescu ne vorbea înflăcărat despre ”nobilele idealuri ale comunismului”. Practic, acesta l-a ucis pe Nicolae Ceaușescu, dar a păstrat aproape intact întregul regim comunist care a permis toate atrocitățile descrise mai sus și multe altele. ”Noul” stat a fost, de fapt, aceeași structură, cu o etichetă de altă culoare. Mentalitatea brutală și metodele violente ale tuturor torționarilor păstrați în sistem de Ion Iliescu au produs efecte extrem de grave din secunda în care Nicolae Ceaușescu a fugit cu elicopterul. Se reflectă în numărul mare de morți de după căderea dictatorului, în morții și răniții mineriadelor și produce ecouri până în prezent prin metodele cu care agresează societatea securiști ca Dan Voiculescu.

Realitatea crudă este că în 1989 nu a căzut regimul comunist, el doar s-a reorganizat. Dovada o reprezintă pensiile și funcțiile cu care au fost răsplătiți torționarii comunismului. Securștii și torționarii deștepți au acaparat puterea economică și funcții importante ale statului, în timp ce alții, mai obosiți, s-au retras cu pensii uriașe pe care le încasau acum și dacă România rămânea o republică socialistă. Pentru români, situația asta este comparabilă cu cea în care, în anul 2013, contribuabilii germani ar achita o pensie de 30.000 de euro criminalului de război Rudolf Höss, comandantul de la Auschwitz.
Faptul că tolerăm așa ceva este pur și simplu o rușine națională.


Teroare şi moarte sub comandantul Vişinescu – Actualitate – Observatorcultural.ro Bestia din „cea mai dură închisoare“ – Înainte de a ajunge la Râmnicu Sărat, Ale­xandru Vişinescu a trecut, se pare, la începutul anilor `50, pe la penitenciarul de femei Mislea şi pe la închisoarea de tranzit Jilava. Mărturiile supravieţuitorilor de aici sînt cutremurătoare, aşa cum sînt aproape toate depoziţiile care îl caracterizează.

gandul.info/35-de-tortionari-ai-regimului-comunist-sunt-acum-anchetati Până în prezent au fost identificaţi 35 de comandanţi ai penitenciarelor comuniste, şefi ai temniţelor în care au fost încarceraţi liderii PNŢ şi PNL, epuraţi de regimul totalitar. IICCMER a descoperit şi „cartografiat” activitatea torţionarilor, concluzia fiind una singură: aceştia se fac vinovaţi de moartea a mii de deţinuţi politic. Datele au fost colectate şi pe numele lor au fost trimse plângeri penale. În penitenciarul de la Râmnicu Sărat, ICCMER a documentat moartea, în urma torturilor, a şapte deţinuţi politici: Ion Mihalache, Gheorghe Dobre, Gheorghe Plăcinţeanu, Victor Rădulescu-Pogoneanu, Romniceanu Mihail, Solymos Ivan, Constantin Pantazi.

La penitenciarul de la Sighetu Marmaţiei a decedat pe 5 februarie 1953 Iuliu Maniu, cadavrul său fiind aruncat într-o groapă din Cimitirul Săracilor, de la marginea oraşului Sighet. Tot în închisoarea de la Sighetu Marmaţiei a murit, în 1952, Constatin Argetoianu, fost preşedinte al Consiliului de Miniştri, ministru de Justiţie, ministru de Finanţe şi ministru de Interne. Radu Portocală, avocat, om politic liberal, a decedat tot în închisoare de la Sighetu Marmaţiei, în 1952. Acestea sunt doar câteva exemple, numărul deţinuţilor politici exterminaţi în perioada de represiune ajungând la 100.000 de persoane. „Mulţi dintre cei închişi nici nu au fost judecaţi într-un proces. La Sighet, mulţi au murit fără a avea vreo condamnare sau fără să fi fost inculpaţi”, spune Andrei Muraru, directorul IICCMER.


Alexandru Vişinescu este acuzat de asasinarea lui Ion Mihalache. Ion-Ovidiu Borcea, lider al PNŢ şi deţinut politic la Râmnicu Sărat, l-a acuzat public pe Vişinescu de moartea lui Mihalache. Într-un interviu consemnat de Cicerone Ioniţoiu, Ion-Ovidiu Borcea spune cu subiect şi predicat că fostul comandat al penitenciarului este vinovat de moartea dizidentului Mihalache.

„Ion Mihalache a fost asasinat cu premeditare, deoarece foto Mihalache Ion_07310733continua să rămână un simbol al rezistenţei româneşti. În nenumărate rânduri a protestat, făcând să răsune tot celularul. Ofiţerul politic (Lupu) şi comandantul Vişinescu l-au bătut în permanenţă, i-au creat condiţii să se îmbolnăvească şi nu i-au dat îngrijire medicală. Intrau şi aruncau cu găleata cu apă pe el, în plină iarnă. Eu i-am supravegheat celula prin cele şase găuri, pe care le făcusem cu o sârmă în uşă… Dacă n-aş fi fost de faţă această mărturie n-ar exista. Acum, când sunt în lumea liberă, am datoria să anunţ acest asasinat pe care l-a săvârşit comandantul Vişinescu. Strigătele: «Fraţilor, aici este Ion Mihalache. Mă omoară!», au răsunat în tot celularul. Această crimă nu poate fi uitată”, a declarat Ion-Ovidiu Borcea în cartea-interviu publicată de Cicerone Ioniţoiu.

In taranistul Ion Mihalache comunistii au identificat un dusman mai periculos decat in liderii burghezi. Iar in combaterea taranismului, ideologii comunisti au investit infinit mai mult decat in lupta impotriva burgheziei ori a „fascistilor”. Taranimea in care a crezut si pentru care si-a daruit toata energia marele Ion Mihalache, din nefericire, a disparut. Regimul comunist si legatarii lui testamentari au reusit sa-i puna cruce. Iar tristetea s-a metamorfozat in paradox: tara cu aproape 50% populatie rurala nu mai are tarani. ziaruldeiasi.ro/un-martir-uitat-ion-mihalache

Despre Alex Imreh

0742669918
Acest articol a fost publicat în A Treia Cale / Forta și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Orlando Balaș – Acesta este statul român, un stat în care doar ucigașii, mafioții și bandiții sunt respectați

  1. cum este posibil asa ceva?asasinii comunisti primesc pensii fabuloase ca recompensa pentru actele de salbaticie pe care le-au comis?acum legiuitorii tarii invoca rusinosul argument ca aceste crime monstruase au fost de mult prescrise.rusine,rusine,rusine.george

Lasă un comentariu