EBA iar se vrea reprezentantul rromilor în Parlamentul Europei. Oare ce dosare va scoate SRI despre Erwin Albu?

Sursa: Catavencii.ro / EBA, reprezentantul comunității rome în Parlamentul Europei, caută un nou bulibașă care să-i dea voturile

Niciodată Traian Băsescu nu s-a comportat, față de un cetățean român aflat în suferință pe un pat de spital, așa cum s-a purtat vreme de 24 de ore cu Florin Cioabă, colegul său de domnie. Au crăpat duzini de români pe șantierele și pe șoselele Europei, și Băsescu și-a văzut de ale lui, studiind atent stenogramele proaspete cu convorbirile inamicilor politici, pe care i le pune în brațe zilnic SRI, cu un pahar mare de Chivas, cu patru cuburi de gheață, în mână. Un român de rând înseamnă, eventual, un vot, pe când Florin Cioabă poate aduce singur câteva zeci sau sute de mii de voturi, în funcție de speța electorală. Când Traian Băsescu l-a rugat pe medicul Brădișteanu să purceadă degrab’ în Antalya pentru a-l consulta pe Florin Cioabă, acesta era deja mort clinic.

Într-o altă ipostază, același medic Brădișteanu este învinuit de favorizarea infractorului Adrian Năstase, doar pentru că și-a făcut treaba de medic. DNA-ul lui Băsescu a fost mai puternic decât jurământul lui Hipocrat și i-a deschis medicului cont la ghișeul de primire. Important era nu ca Cioabă să se întoarcă viu sau mort din Turcia, ci ca supușii lui Cioabă să vadă câtă grijă îi poartă președintele Băsescu partenerului său de domnie. Și să repete, în 2014, ce au făcut în 2009, adică să-i dea voturile Elenei Băsescu, ca să mănâncă și gura cocoanei domnești o pâine albă la Bruxelles.

Pe 18 martie 2009, Elena Băsescu a părăsit formal rândurile PDL și a anunțat că va candida ca independentă la alegerile europarlamentare. A câștigat grație normei de 10% în favoarea sa, prestată de fiecare colegiu electoral PDL din teritoriu și mulțămită, în particular, voturilor comunității țigănești. Pentru 2014, EBA a apucat deja să se laude că va repeta figura din 2009 și că va candida fără sprijinul PDL. Pentru că nu mai mizează ca altădată pe norma obligatorie de 10% din voturi asigurată de PDL, și-a îndreptat fața cu 180 de grade spre corturile regelui Cioabă.

basetigÎntre 7-8 aprile 2013, EBA a participat activ la Congresul Internațional al Romilor, organizat la Sibiu de Florin Cioabă. EBăciunea a promis reprezentanților delegaților din cele 38 de țări prezente la congres să rezolve, în viitorul legislativ european, problemele minorității rome. A mai promis să susțină introducerea legitimației speciale internaționale de identificare, proveniență și monitorizare a romilor, idee ce-i aparține răposatului tovarăș de domnie al tătuțului Băsescu, Florin Cioabă. Congresul s-a încheiat conform aranjamentelor Palatului Cotroceni și, pe 8 aprilie 2013, Majestataia Sa Florin Cioabă a devenit președinte al International Romani Union. La ceremonie a participat inclusiv Péter Eckstein-Kovács, consilier prezidențial pe problema minorităților.

Infarctul majestătăițului Cioabă l-a surprins pe președintele Băsescu în plină campanie electorală. Poate lumea n-a înțeles că Băsescu are trei urgențe electorale: să intre EBăciunea în Parlamentul European, să crească odrasla sa politică, Mișcarea Populară, chiar pe trupul PDL, căruia îi va smulge în cele din urmă organele vitale, cu tot cu EBăciune și cu Monica Macovei, și să lase un moștenitor pe tronul de la Cotroceni, după chipul și asemănarea sa, chiar dacă va fi vorba despre Pupăza din tei sau Mi-s Barby de la țară. În oricare din cele trei priorități, dintre care prima este prevalentă, țiganii lui Cioabă sunt cheia de boltă a reușitei electorale.

Calculele țigănești ale lui Băsescu au cunoscut o evoluție artimetică. Pe 8 septembrie 2009, de Sfântă Mărie Mică, Băsescu a chiuit și dănțuit pe muzica șătrarilor, la Festivalul romilor de la Costești, alături de regele-coleg Cioabă. Maria Băsescu s-a deghizat în pirandă de galben, iar Băse a primit un sipet cu cocoșei de goldeanu, ascuns dibaci de ochii camerelor de luat vederi. Regele Cioabă a pus punctul pei: “Traian Băsescu este primul președinte român care vine la această sărbătoare, ce se desfășoară la Costești de 40 de ani. Este un președinte alături de popor, care nu îi discriminează pe romi”.

Pe 1 septembrie 2012, clanul regal Cioabă a fost prezent la nunta EB-ei. Mireasa a primit în dar o păpușă Lulica, îmbrăcată în straie țigănești și cu o salbă de cocoșei de goldeanu la gât. Lulica este invenția lui Dorin Cioabă, posibilul moștenitor al tronului regal, fiul răposatului rege și partener de jug domnesc al lui Băsescu, Florin Cioabă. Ecuația electorală a anului 2014 se anunță însă complicată. Țiganii vor să-și trimită propriii lor reprezentanți în PE. Unul dintre competitorii scoși la încălzire pentru europarlamentare este brașoveanul Erwin Albu. Suntem curioși să aflăm ce dosare va scoate SRI, despre Albu, ca să sprijine indirect și fără amestec politic candidatura independentă a EBăciunii.

PS-Erwin Albu are un singur comment: ‘’Tata vrea, fiica vrea, Erwin e tare greu de cap.’’

Despre Alex Imreh

0742669918
Acest articol a fost publicat în Brainstorming, Green Party și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu