Lista lui Patriciu – Tariceanu, Orban, Melescanu, Babiuc, Severin, Borbely, Verestoy, Voiculescu, Copos, Vintu, Chirovici

Lista lui Patriciu ! Aprilie 2009, by user ALEXA2 , forum Realitatea tv.
Cât de mult se întinde reţeaua Patriciu ? Iata politicienii care s-au intersectat cu Patriciu, in ultimii 18 ani !

1. Călin Popescu Tăriceanu– A deţinut funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al companiei Rompetrol Downstream, în perioada 18 februarie 2003-16.03 2004. Retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din Rompetrol Downstream cu doar două săptămâni înainte de listarea acţiunilor Rompetrol la Bursa de Valori Bucureşti, soldată cu un dosar penal privind manipularea bursieră a ridicat numeroase întrebări privind implicarea actualului prim-ministru în tranzacţii bursiere din poziţia de persoană iniţiată, căci pe 15 aprilie 2004, Tăriceanu vinde acţiuni pe Bursă în valoare de 15 miliarde de lei, însă numele său nu a fost implicat în voluminosul dosar penal, în care apar numele lui Verestoy Attila, Dinu Patriciu, Camelia Voiculescu, Sorin Pantiş şi Sorin Roşca Stănescu. Firma de brokeraj prin care s-au realizat majoritatea tranzacţiilor a fost TVM, controlată de Verestoy Atilla şi Dinu Patriciu.

Alt nume vehiculat în scandalul tranzacţiilor este cel al lui Victor Eros, vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care a fost în perioada 1999-2000, membru în rafinăria Vega Ploieşti, actuala Rompetrol, dar şi vicepreşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, poziţie din care a contribuit la cumpărarea rafinăriei Petromidia de către Dinu Patriciu.

2. Ludovic Orban– ministrul transporturilor în Guvernul Tăriceanu. Orban a fost membru în Consiliul de Administrţie al Rominserv, în perioada 20.12.2002-08.06.2005, companie controlată de Rompetrol, fiind înlocuit în această funcţie chiar de Dinu Patriciu.

3. Adrian Semcu, parlamentar, sef al PNL Prahova, fondator şi apoi administrator la Romcalor, companie preluată de Rompetrol.

4. Norica Nicolai, parlamentar şi membru marcant al PNL. Norica Nicolai a fost administrator ROM OIL, preluată de Rompetrol de la General Oil Company Braşov, în anul 2002. Norica Nicolai a fost membru în CA al Rom Oil între 29.07.2003 şi 28.08.2003, adică după ce compania a fost preluată de către Dinu Patriciu.

5. Teodor Atanasiu– fost ministru al apărării şi preşedinte al AVAS. Teodor Atanasiu a fost membru în Consiliul de Administraţie al Palplast SA, în perioada 11.08.2003-21.12.2004, pe când compania sibiană era deja controlată de Dinu Patriciu. Cum a ajuns şef al AVAS, Teodor Atanasiu a scos Petromidia din moniorizarea postprivatizare, înlesnindu-i lui Dinu Patriciu vânzarea companiei către kazahi.

6. Teodor Meleşcanu– minsitrul apărării naţionale. Teodor Meleşcanu a fost membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol SA începând cu 22 septembrie.2003. S-a retras din această funcţie în data de 19 decembrie 2004, odată cu alegerea sa ca parlamentar, fiind înlocuit cu bancherul Dan Corneliu Pascariu, preşedinte al HVB Banc, fost administrator al Bancorex în perioada 1991-1994.

7. Sorin Sebastian Potânc, fost secretar de stat în Ministerul Industriei sub premierul Radu Vasile. Este director general al Rompetrol Rafinare, din 2003 până în 4 aprilie 2006. Potânc a fost asociat cu fostul ministru al finanţelor şi al agriculturii, Decebal Traian Remeş, sub mandatul căruia Waverton Investment BV, firma olandeză controlată de Dinu Patriciu a cumpărat de la Ministerul Finanţelor compania Petros SA Ploieşti, devenită ulterior Rompetrol Well Service..

8. Radu Boroianu, fost vicepreşedinte al PNL, eminenţa cenuşie a liberalilor şi unul din consilierii lui Viorel Cataramă. Boroianu a mai fost ambasorul României în Elveţia, în perioada 1997-2000, perioadă în care se parafează scandalosul contract pentru modernizarea Porţilor de Fier. Radu Boroianu a fost administrator al Rompetrol Well Services SRL, între 30.11.2002 şi 24.09.2003.

9. Victor Babiuc, fost minsitru al apărării sub Guvernul Radu Vasile. Babiuc a fost administrator în compania Ecomaster – Servicii Ecologice. A fost coacţionar cu Dinu Patriciu, europarlamentarul PSD, Adrian Severin, şi cu parlamentarul Radu F. Alexandu în firma AVIRAD SRL.

10. Marius Nicoară-lider PNL Cluj, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Marius Nicoară a fost acţionar cu 1%, în compania Administrator INT, înfiinţată în 1998, controlată de Patriciu şi Verestoy, cea care a preluat administrarea Fondului Dunărea, adică mecanismul de recuperare a creanţelor Băncii Agricole, o afacere de 150 de milioane de dolari la acel moment. Administrator INT a încercat să preia societatea de asigurare ASTRA de la FPS în anul 2000.

11. Adrian Severin– fost ministru de externe în Guvernul Ciorbea, fost membru PD (FSN), prezent şi în primul Guvern, condus de Petre Roman. Adrian Severin este, în prezent, europarlamentar PSD, şi vicepreşedintele Institutului Social Democrat Ovidiu Şincai, fundaţie care a primit de curând statutul de fundaţie de utilitate publică de la Guvernul Tăriceanu, adică dreptul de a beneficia de fonduri bugetare. Adrian Severin a fost şi consultantul lui Dinu Patriciu în controversata problemă a creanţei libiene, preluată, în 1999, în condiţii neclare de Rompetrol în dauna statului român, pentru care Dinu Patriciu este anchetat de autorităţile judiciare din România. Patriciu este suspectat de procurori că din banii de pe urma creanţei ar fi cumpărat ulterior afacerea Petromidia, cea care l-a făcut miliardar în euro.

12. Cătălin Predoiu, actualul ministru al justiţiei. Cătălin Predoiu a fost cel care i-a formulat în 1999 opinia legală pe baza căreia Dinu Patriciu a decis să-şi însuşească creanţa libiană. Este avocatul grupării Dinu Patriciu-Sorin Marin încă din 1996, fiind de-a lungul timpului chiar asociat cu cei doi afacerişti în mai multe companii sau administrator în companiile acestora. Cea mai importantă companie în care Cătălin Predoiu a fost asociat şi administrator este SG Internaţional SA, chiar firma prin care Dinu Patriciu a preluat controlul asupra Rompetrol şi, implicit, asupra banilor din creanţa libiană. SG Internaţional a fost sprijinită să cumpere Rompetrol de către Sorin Ovidiu Vîntu, prin firma Gelsor care devenise acţionar semnificativ al Rompetrol în 1998, după ce cumpărase acţiuni de la salariaţii companiei. SG Internaţional a fost la un pas să fie executată silit de AVAB în anul 2001, pentru nerambursarea unui credit de peste 9 milioane de dolari la Banca Agricolă. În acea perioadă, cei care se ocupau încă de recuperarea creditelor neperformante ale Băncii Agricole erau chiar Dinu Patriciu şi Verestoy Atilla, prin compania Administrator INT.

13. Laszlo Borbely, fost ministru al lucrărilor publice în Guvernele Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu şi Tăriceanu. Borbely este în prezent ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor în Cabinetul Tăriceanu. Borbely a fost numit de Patriciu în anul 2001, drept administrator al companiei Ecomaster- Servicii Ecologice SA, controlată de Rompetrol. În Ecomaster, Borbely i-a avut colegi pe Victor Babiuc şi pe parlamentarul liberal, Radu Spiridon Cojocaru, implicat adânc în scandalul SAFI. Fiul lui Radu Spiridon Cojocaru, Alexandru, a fost numit de premierul Tăriceanu (partener şi el în afacerea SAFI), consilierul său personal, după care l-a desemnat administrator în Fondul Proprietatea.

14. Radu F. Alexandru. Fost parlamentar PD şi PNL. Radu F. Alexandru a fost partener cu Dinu Patriciu în afacerea AVIRAD, înfiinţată în 1993, cu Adrian Severin şi Victor Babiuc şi alţi avocaţi de la casa de avocatură a ultimului. Afacerea a fost vândută de cei trei controversatului afacerist din Republica Moldova, Constantin Iavorski, supranumit şi regele păcurii din România, pentru contractele uriaşe cu Termoeletrica privind aprovizionarea de păcură. Constantin Iavorski a fost ministru al resurselor în Republica Moldova şi este suspectat de strânse legături cu KGB, fiind prieten cu fostul premier moldovean, Ion Sturza, preşedintele Rompetrol Moldova şi artizanul vânzării companiei către KazMunaiGaz.

15. Cristian Boureanu– parlamentar PDL. Ca şi Radu F. Alexandru, Cristian Boureanu a trecut în tabăra susţinătorilor lui Traian Băsescu, după izbucnirea scandalului Băsescu-Patriciu-Tăriceanu. Cristian Boureanu a fost administrator în afacerea Rompetrol SA.

16. Daniela Crăsnaru, fost preşedinte al Consiliului Naţional al PNL, în anii 90. Daniela Crăsnaru a condus Editura Ion Creangă, patronată de Dinu Patriciu şi de bancherul Dan Pascariu, administrator şi el al Rompetrol SA.

17. Verestoy Atilla, parlamentar UDMR. Una dintre cele mai complexe legături de afaceri a lui Dinu Patriciu este cu liderul UDMR, Verestoy Attila, unul dintre cei mai bogaţi politicieni români şi cel mai important sponsor al UDMR. Verestoy Attila a fost partenerul de afaceri al lui Dinu Patriciu în cele mai controversate afaceri ale acestuia- casa de brokeraj TVM, actuala Eastern Securities, implicată în scandalul tranzacţiilor bursiere din 2004, care i-au adus mai multe acuzaţii penale lui Dinu Patriciu. TVM a devenit Eastern Securities după ce a în acţionariatul ei a intrat şi banca ungurească OTP, care a vrut să cumpere BCR în anul 2002. În conducerea TVM a figurat ca administrator şi Rudas Erno, partnerul de afaceri al premierului Tăriceanu în firma Automotive Trading Service. Rudas Erno a fost prezentat în presă ca fiind fostul şef al spionajului maghiar în România înainte de 1989. Tot la fosta TVM este director şi Mihaela Chirovici, soţia lui Eugen Ovidiu Chirovici, şeful masoneriei române. Verestoy Attila a fost partenerul lui Dinu Patriciu în compania Administrator INT, care a preluat sub guvernarea CDR administrarea Fondului Dunărea, adică recuperearea creanţelor Băncii Agricole.

18. Dan Voiculescu. Liderul PC a fost implicat adânc în tranzacţiile bursiere cu acţiuni Rompetrol din 2004, prin fiica sa Camelia. În aceaşi perioadă pe piaţa românească avea loc o ciudată legalizare a relaţiilor mai vechi de afaceri dintre Dinu Patriciu şi Dan Voiculescu. Atunci 18. Dan Voiculescu a preluat acţiuni la o afacere a lui George Copos, proaspăt membru al PC, iar Dinu Patriciu s-a asociat cu George Copos în compania Yacht Club Eforie. Ulterior, George Copos a devenit vicepremier în Guvernul Tăriceanu, de unde a demisionat în urma scandalului “Loteria”.

19. Fundaţia “Institutul pentru Liberă Iniţiativă”. Este una dintre cele mai active fundaţii din viaţa politică românească, fiind unul dintre cei mai importanţi sponsori oficiali ai PNL din ultimii ani. Ca fondatori ai asociaţiei îi găsim pe: Crin Antonescu, Cristian Boureanu, Dan Radu Ruşanu, Călin Popescu Tăriceanu, Dinu Patriciu, Victor Babiuc, Radu F. Alexandru, George Şerban, Iolanda Stăniloiu, Adina Vălean, Norica Nicolai, Nicolae Ionescu, iar în Consiliul Director pe: Consiliul Director- Dinu Patriciu, Călin Popescu Tăriceanu, Cristian Boureanu, Dan Radu Ruşanu, Crin Antonescu. Fundaţia a funcţionat în anul 2002 pentru o scurtă perioadă ca administrator la una din companiile din Grupul Rompetrol.

Ca sa vezi increngatura ! Filiera Patriciu in toata splendoarea ! Urmeaza alte date…..

<<Adevarat cele mai multe din aceste acuzatii, implicatii, sugestii, nu sint dovedite si poate nu vor fi dovedite niciodata. Dar si daca nu se pot dovedi toate astea, nu vad de ce trebuie sa conduca tara acesti Ne-Dovediti? Exista destui oameni inteligenti, competenti, generatiile noi, sa mai vina si altii sa conduca Romania, la vremuri noi oameni noi. Logic, eu nu vad cum poate un om sa puna mina pe petrolul romaniei de unul singur prin munca cinstita, in citiva ani. O fi fost inteligent dar inteligenta asta oricum ai te-ai uita la ea nu miroase a bine. De ce sa conduca cei care au suficienti bani ca sa controloze mass-media, sa finanteze partidele? Puterea corupe, puterea cu cit e mai mare corupe mai mult. Cam oricine ar ajunge in anumite pozitii ar profita, ar abuza, este o incompatibilitate intre statutul de profitor performant (de obicei profit cu orice pret) si statutul de om cinstit in slujba comunitatii. Parerea mea, sa se mai dea nitzel deoparte ne-doveditii astia si sa mai vina la putere si altcineva care nu a facut, nu face afaceri cu statul.>>

Despre Alex Imreh

0742669918
Acest articol a fost publicat în Green, Mafia și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Lista lui Patriciu – Tariceanu, Orban, Melescanu, Babiuc, Severin, Borbely, Verestoy, Voiculescu, Copos, Vintu, Chirovici

  1. Pingback: Tariceanu, Orban, Melescanu, Babiuc, Severin, Borbely, Verestoy, Voiculescu, Copos, Vintu, Chirovici, pe lista lui Patriciu « Brasov times

Lasă un comentariu